Hvordan løpe raskere

Hvordan blir du egentlig en raskere løper? I motsetning til hva mange tror, er det ikke nødvendigvis slik at du må trene mer, lengre og hardere. Skal du oppleve optimal fremgang, er det flere faktorer som spiller inn.

La oss ta en nærmere titt på disse.Løpsteknikk og holdning


Uansett hvor langt du skal løpe, er løpsteknikken din, samt holdningen din avgjørende. Dette kan utgjøre mange små forskjeller over tid, som blir til en stor forskjell - i foreksempel tid. 


Hold en god oppreist holdning, stram overkroppen, hold blikket opp, Armene i 90 grader, svingende i løpsretning (ikke fra side til side).Intervaller

Å løpe intervaller er en av de mest effektive måtene på å bli en bedre løper. Disse vil gjøre at du kan løpe raskere, over en lengre periode. Varierer intervalløktene dine, noen lange og noen kortere.

Resultatet av intervalløkter er en bedre aerob utholdenhet. Dette bidrar som nevnt, at du kan holde en høyere fart over en lengre periode uten å få melkesyre. Tren styrke


Dropp ikke styrketreningen, selv om du ikke vet hva du skal begynne med.


Mange løpere fokuserer utelukkende på løpetreningen sin, og glemmer eller er ikke klar over hvor viktig det er å variere, og implementere andre typer trening. 


Styrketrening for løpere, kan utgjøre en større forskjell enn mange tror. Økt muskelstyrke vil være til nytte for din prestasjon, samt redusere sjansen for skader. Løpingen blir rett og slett bedre av å trene litt styrke, spesielt på bein og kjerne. 


Som løper bør du ha fokus på styrketrening for de største muskelgruppene i kroppen. Du velger selv hvordan du ønsker å gjennomføre treningen, enten du velger å gjøre det med vekter, og færre repetisjoner, eller uten vekter og mer repetisjoner, her kan du også variere og det kommer ofte an på hva utstyr du har tilgjengelig. Det finnes ingen fasit for hva som er “best”. 


Les vårt innlegg om styrketrening for løpere. Ta korte raske steg


Det kan faktisk være svært nyttig å ta fler korte steg, fremover store lange steg. Å ta lengre steg hvor du lander på helen, kan faktisk bremse deg også. Det vil du ikke, fordi da jobber du mot deg selv.

Start løpeturen med kortere, raske steg og la kroppen naturlig gå over til lengre steg etterhvert som du blir varm. Prøv deg frem med disse tipsene, implementer dem og opplev større fremgang med å bli en raskere løper.

Lykke til!