Løpe når du er støl?

Det er helt normalt å bli støl, etter en tung treningsøkt eller løpetur. Hvorfor blir man støl, og burde du droppe neste treningsøkt, om du fortsatt er støl? Hvorfor blir du støl? 

Det er faktisk ingen som helt vet hvorfor vi blir støl. En vanlig teori er at det blir små rifter eller skader i muskulaturen som følge av en uvant bevegelse eller mye belastning. Det er som regel når vi trener noe vi ikke er vant til å trene, eller påfører en stor belastning på muskler. Å være støl er i seg selv helt ufarlig, men kan for mange føles ubehagelig. 


Det finnes ingen magisk kur for å få vekk stølhet, man må egentlig bare smøre seg med tålmodighet. Nei, det hjelper faktisk ikke å tøye i motsetning til hva mange tror og har hørt. 

 

 

Bør du løpe når du er støl? 

Dersom du har blitt støl av enten jogging eller løping, er det fort gjort å gjøre vondt verre dersom du drar ut på en ny løpetur. Det vil være lurt å vente til denne stølheten i hvert fall reduseres. Venter du for lenge til neste løpetur, vil du igjen kjenne på samme stølhet. 


Om du ønsker å gjennomføre en økt når du er støl, se på alternativer. Kanskje du hadde planlagt en lang og tøff løpeøkt? Endre på det og gjennomfør i stedet en kortere joggetur, en styrkeøkt eller annet. Søk til alternativ trening. 


Hva du bestemmer, er helt opp til deg. Du kan avgjøre dette best, føl etter på kroppen og kjenn hva som er best. Ikke bruk stølhet som en unnskyldning til å droppe økten, men ikke gjør vondt verre ved å trene for mye. 

Lykke til med treningen, husk at litt er bedre enn ingenting.