Hvordan løping påvirker din mentale helse!

Visste du at å ta seg en løpetur kan påvirke din mentale helse positivt? En løpetur, er for mange noe som forbindes med bedre fysisk helse, men det er ikke hele sannheten.


I en travel hverdag, er det lett å glemme å ta vare på sin egne mentale helse. Jobb, utdanning, familie og mer settes som regel foran sin egne helse. Sannheten er, at skal du prestere, og ta best mulig vare på dine nærmeste: Må du først ta vare på deg selv.

Forskning viser at løping forbedrer din evne til å lære, tenke og jobbe mer produktiv. Løping har også blitt bevist som et hjelpemiddel på å bekjempe angst, depresjon og stress, samt få deg i et bedre humør. Ikke glem, at du vil sove bedre også.

Løping gjør godt for deg både fysisk, og psykisk. Det beste av alt, er at det er helt gratis, kan gjøres hvor som helst av hvem som helst. Du behøver ikke besøke et treningssenter, eller ha noe dyrt utstyr. Kom deg ut av huset, og løp i det tempoet som føles riktig for deg. Verre er det ikke. 


Kort oppsummert: Når du føler deg stresset, sliten, dårlig humør og vil det minst, ta den løpeturen. Det er antageligvis da du trenger det mest. 


Du vil takke deg selv senere.