Hva gjør løping med kroppen?

De fleste av oss er kjent med at løping eller jogging, eller hvilken som helst annen form for fysisk aktivitet er bra for oss. Hvorfor er egentlig løping så bra, og hva gjør det med kroppen?

Les videre for god motivasjon til neste løpetur.

 

 

Løping gir deg sterkere muskler og skjelett, som gir deg en sterk kropp du kan glede deg over lenge. Studier viser faktisk at løpere levere i gjennomsnitt 3 år lengre enn de som ikke løper. Regner vi på det, betyr det at hver time du legger inn i løping, kan forlenge livet ditt med hele syv timer! Hva er vel bedre enn noe som er gøy, utfordrende og som gjør at du lever lengre?

Løping i en moderat mengde, styrker også immunforsvaret, som gjør at du blir mindre syk, og takler sykdom potensielt bedre. 


Løpeturer i den aerobe sone, altså rolige økter hvor du skal klare å snakke med treningspartneren, er den optimale måten å forsyne hjernen med blod sukker på. Studier har vist at joggere og løpere har et høyere aktivitetsnivå i de delene av hjernen som har med beslutninger, planlegging, læring og problemløsning å gjøre, enn de som ikke løper. På denne måten bremser faktisk løping aldringsprosessen i hjernen. 


Så, det er åpenbart mange fordeler for kroppen ved løping. Men hva er forskjeller løping kan gi deg i hverdagen? 


Det er sosialt! Tren med venner og familie, og opplev glede, og motiver hverandre til å gi det lille ekstra. Enten du trener alene eller med noen, er en løpetur i skogen eller rundt et vann en tidlig morgen, som balsam for sjelen. 

Løping har altså også stor positivt effekt på din mentale helse. Dette fører videre til at du tåler mer stress, og får et mer stabilt humør. 


Det er altså veldig mange fordeler og positive effekter av å ta seg en løpetur. Kroppen vil styrkes, du får bedre helse både fysisk og psykisk.

Håper du nå har fått litt mer motivasjon til å dra ut på en løpetur i dag. God trening!